Heb je aan den lijve meegemaakt wat bibliodrama met je doet? Wil jij anderen begeleiden om bijbelverhalen met hart en ziel te beleven? Volg dan de tweejarige opleiding tot Begeleider Bibliodrama.

De opleiding start op 9 oktober. En is zowel theoretisch als praktisch gericht. Doel is het bevorderen van bibliodrama als unieke werkvorm in de context van de kerkelijke gemeente, onderwijs en daarbuiten, voor verschillende doelgroepen.

Je leert volgens twee methodieken bibliodrama te begeleiden. De pastoraal existentiële methode, ook wel genoemd geloofsontmoeting in beweging en de lijfelijk spelmatige methode, een rijke variatie aan spelvormen die de deelnemers met huid en haar doet dialogiseren met elkaar en bronverhalen uit de bijbel.

In de opleiding bekwamen deelnemers zich in basisvaardigheden voor het ontwerpen en begeleiden van bibliodrama. Tijdens de opleiding oefen je in een eigen oefengroep. Intervisie en supervisie ondersteunen je in je ontwikkeling tot Begeleider Bibliodrama.

Docenten: Bas van den Berg, Cocky Fortuin-van der Spek, Andries Govaart en Joep Roding. Plaats: Dominicanen Klooster Huissen

Meer weten