Docenten

Als docenten willen we graag nieuwe begeleiders opleiden, zodat de opgebouwde ervaring, kennis en kunde van bibliodrama wordt overgedragen aan nieuwe generaties. Deze ervaringen hebben we zelf in de loop van jaren opgedaan, onder andere in samenwerking met Nico Derksen, Maria Nolet en Herman Andriessen.
Ons doel is aan de deelnemers over te dragen hoe ze levens- en Bijbelverhalen op een creatieve en existentiële wijze met elkaar kunnen verbinden.

Joep Roding

Joep Roding raakte gefascineerd door bibliodrama in de jaren dat hij in de parochie werkte en bijeenkomsten kon bijwonen onder leiding van Nico Derksen. Inmiddels werkt hij als predikant-geestelijk verzorger in een ziekenhuis, maar na zelf de opleiding tot bibliodramabegeleider te hebben gevolgd, mag hij nu als docent anderen invoeren in het spelend verstaan van Bijbelverhalen en de betekenis daarvan voor het eigen leven.

Andries Govaart

Andries Govaart heeft zijn eigen bureau ‘Anderszins’, tekst en toerusting voor liturgie, bezinning en begeleiding. Hij publiceert gebeden, overwegingen, liturgieën en liederen, onlangs in het Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk. Speelt toneel, is opgeleid als Bibliodramabegeleider en is steeds opnieuw bezig bijbelverhalen en levensverhalen op creatieve wijze op elkaar te betrekken.

www.anderszins.eu

Cocky Fortuin – van der Spek

Cocky Fortuin-van der Spek is docent bibliodrama en verhalen vertellen bij Stichting de 7evende Hemel. Daarnaast begeleidt zij als adviseur en trainer scholen bij ontwikkeling van identiteit en visie.

www.7evendehemel.nl
www.spiritinschool.nl

Bas van den Berg

Dr. Bas van den Berg is muzisch theoloog en pedagoog. Hij is docent en trainer ‘spel, bibliodrama en verhalen vertellen‘ bij Stichting de 7evende hemel.

www.7evendehemel.nl

Start nieuwe opleiding Professioneel begeleider Bibliodrama

  • Krijg je door verhalen van anderen of door informatie en foto’s van deze website zin om de opleiding te volgen?
  • Zoek je een laagdrempelige manier om mentaal én fysiek met Bijbelverhalen aan de gang te gaan en waarbij ook een eenvoudig gebaar al een verhaal kan zijn??
  • Of ben je aan het kijken hoe je op een ontspannen en soms speelse manier, mensen kunt samenbrengen om te verdiepen en de verbinding te leggen met de Bijbelverhalen en het dagelijks leven? In een groep van alle leeftijden of juist met focus op een bepaalde leeftijdsgroep.
  • Vind je het waardevol en mooi om levensverhalen van mensen te koppelen aan Bijbelverhalen en de diversiteit van ideeën en meningen en ervaringen samen te brengen zonder oordeel.

Dan ben je hier op je juiste plek om praktisch en theoretisch geschoold te worden, en te oefenen en ervaren wat bibliodrama met mensen – en dus ook met jou – kan doen.
In september/oktober 2022 start de volgende cursus, wees er op tijd bij als je belangstelling hebt. De maximale groepsgrootte is 12 personen.

Wil je meer weten dan je op de website kunt vinden? Of wil je alvast een intakegesprek om te kijken of de opleiding iets voor je is?
Stuur dan een bericht naar info@centrumvoorbibliodrama.nl

Opleiding volgen?

Of wil je meer weten over de mogelijkheden. Neem contact op.

Gegevens

Coördinatie en informatie:
Yolanda van der Stelt
info@centrumvoorbibliodrama.nl
06 457 347 16

Postadres:
Centrum voor Bibliodrama
Oude Arnhemseweg 315
3705 BG Zeist

Bankrekening:
NL85 TRIO 0197 9283 66