Docenten

Als docenten willen we graag nieuwe begeleiders opleiden, zodat de opgebouwde ervaring, kennis en kunde van bibliodrama wordt overgedragen aan nieuwe generaties. Deze ervaringen hebben we zelf in de loop van jaren opgedaan, onder andere in samenwerking met Nico Derksen, Maria Nolet en Herman Andriessen.
Ons doel is aan de deelnemers over te dragen hoe ze levens- en Bijbelverhalen op een creatieve en existentiële wijze met elkaar kunnen verbinden.

Annette Merz

Annette Merz combineert wetenschappelijk bestuderen van de Bijbel als hoogleraar Nieuwe Testament aan de PThU bewust met het spelenderwijs tot existentiële inzichten komen door bibliodrama en is ervan overtuigd, dat beide benaderingen elkaar kunnen bevruchten.

Joep Roding

Joep Roding raakte gefascineerd door bibliodrama in de jaren dat hij in de parochie werkte en bijeenkomsten kon bijwonen onder leiding van Nico Derksen. Inmiddels werkt hij als predikant-geestelijk verzorger in een ziekenhuis, maar na zelf de opleiding tot bibliodramabegeleider te hebben gevolgd, mag hij nu als docent anderen invoeren in het spelend verstaan van Bijbelverhalen en de betekenis daarvan voor het eigen leven.

Andries Govaart

Andries Govaart heeft zijn eigen bureau ‘Anderszins’, tekst en toerusting voor liturgie, bezinning en begeleiding. Hij publiceert gebeden, overwegingen, liturgieën en liederen, onlangs in het Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk. Speelt toneel, is opgeleid als Bibliodramabegeleider en is steeds opnieuw bezig bijbelverhalen en levensverhalen op creatieve wijze op elkaar te betrekken.

  Andries sluit met het cursusjaar 2020-2022 zijn werkzaamheden als docent bij het Centrum voor Bibliodrama af.

www.anderszins.eu

Cocky Fortuin – van der Spek

Cocky Fortuin-van der Spek is docent bibliodrama en verhalen vertellen bij Stichting de 7evende Hemel. Daarnaast begeleidt zij als adviseur en trainer scholen bij ontwikkeling van identiteit en visie.

www.7evendehemel.nl
www.spiritinschool.nl

Bas van den Berg

Dr. Bas van den Berg is muzisch theoloog en pedagoog. Hij is docent en trainer ‘spel, bibliodrama en verhalen vertellen‘ bij Stichting de 7evende hemel.

www.7evendehemel.nl

Data opleiding 2022-2024 bekend

Aanmelden voor de opleiding 2022/2024.

Ondanks alles wat er door de corona pandemie niet mogelijk was, is er achter de schermen hard gewerkt door de docenten bij het ‘Centrum voor Bibliodrama’. Met veel enthousiasme is het programma opgezet en zijn de data gekozen voor al weer de 5e opleiding tot ‘professioneel begeleider bibliodrama’.

Vrijdag en zaterdag 30 sept/1 okt 2022
Vrijdag en zaterdag 2/3 december 2022
Vrijdag en zaterdag 27/28 jan 2023
Vrijdag en zaterdag 24/25 maart 2023
Vrijdag en zaterdag 2/3 juni 2023
Vrijdag en zaterdag 6/7 oktober 2023
Vrijdag 1 december 2023
Vrijdag 2 februari 2024
Vrijdag 19 april 2024

Heb je zin om mee te doen? Aanmelden kan vanaf nu!
Het lijkt misschien nog ver weg maar de ervaring leert dat de opleiding vrij snel vult omdat er met een relatief kleine groep gewerkt wordt; maximaal 12 personen.

Lijkt het je leuk, mooi of waardevol om mee te doen, zie je nieuwe kansen voor ontmoeting en verdieping na corona? Klik dan even hier om naar de toelatingsvoorwaarden te kijken en meld je aan.

Wil je meer weten dan je op de website kunt vinden? Of wil je alvast een intakegesprek om te kijken of de opleiding iets voor je is?
Stuur dan een bericht naar info@centrumvoorbibliodrama.nl

Opleiding volgen?

Of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op.

Gegevens

Coördinatie en informatie:
Annemarie Roding
info@centrumvoorbibliodrama.nl

Postadres:
Centrum voor Bibliodrama
Oude Arnhemseweg 315
3705 BG Zeist

Bankrekening:
NL85 TRIO 0197 9283 66