Wat kost de opleiding?

Wat krijgt u hiervoor?

Tweejarige opleiding

In het eerste jaar van de opleiding richten de deelnemers zich op de basisvaardigheden van het ontwerpen, uitvoeren en begeleiden van bibliodrama. Dit proces loopt in het tweede jaar door en stelt de deelnemers in de gelegenheid hun kennis, kunde en vaardigheden te verdiepen al naar gelang de context en de doelgroep waar-binnen zij bibliodrama willen geven.

Vakdocenten

Dr. Bas van den Berg, muzisch theoloog, docent en trainer spel, bibliodrama en verhalen vertellen
Cocky Fortuin-van der Spek MA, docente bibliodrama en verhalen vertellen
Drs. Andries Govaart, docent en trainer bibliodrama, liturgie en geestelijke begeleiding
Joep Roding, theoloog, geestelijk verzorger en docent bibliodrama

Literatuurstudie

Het dialogische en spelmatige leerproces gedurende de tweejarige opleiding wordt gevoed en verdiept door persoonlijke literatuurstudies, door minicolleges over voor bibliodrama relevante onderwerpen als ‘leren’, ‘ervaren’, ‘verhalen’, ‘spelen’, ‘levenswijsheid’ of ‘duiden en verstaan’ en ‘lectio divina’.

Overnachtingen

De opleiding wordt gegeven in het Dominicanen klooster te Huissen. Zie meer info op de website: www.centrumvoorbibliodrama.nl; Deelnemers kunnen kiezen voor een eenpersoons- of een twee-persoonskamer. De prijzen zijn berekend op eenpersoonskamers. Dieetwensen graag van te voren aangeven.

Accreditatie

Het Kwaliteitsregister van de SKGV heeft besloten dat de Opleiding tot professioneel begeleider van bibliodrama (ID nummer 339914) is geaccrediteerd. Er worden driemaal 10 punten aan toegekend in de drie hoofdcategorieën: Persoon en Werk, Spiritualiteit en Bevoegdheid, en Vakbekwaamheid. Daarnaast wordt de opleiding op de website van het SKGV geplaatst als ‘bijzonder traject’ omdat deze opleiding wordt beschouwd als een waardevolle aanvulling en opleiding voor geestelijk verzorgers.

Permanente Educatie

De opleiding maakt deel uit van de Permanente Educatie van de PKN. SBU: 182; ECTS: 6.

In het eerste jaar is de totale studiebelasting 110 uur.
In het tweede jaar is de totalestudiebelasting 72 uur.

Start nieuwe opleiding Professioneel begeleider Bibliodrama

  • Krijg je door verhalen van anderen of door informatie en foto’s van deze website zin om de opleiding te volgen?
  • Zoek je een laagdrempelige manier om mentaal én fysiek met Bijbelverhalen aan de gang te gaan en waarbij ook een eenvoudig gebaar al een verhaal kan zijn??
  • Of ben je aan het kijken hoe je op een ontspannen en soms speelse manier, mensen kunt samenbrengen om te verdiepen en de verbinding te leggen met de Bijbelverhalen en het dagelijks leven? In een groep van alle leeftijden of juist met focus op een bepaalde leeftijdsgroep.
  • Vind je het waardevol en mooi om levensverhalen van mensen te koppelen aan Bijbelverhalen en de diversiteit van ideeën en meningen en ervaringen samen te brengen zonder oordeel.

Dan ben je hier op je juiste plek om praktisch en theoretisch geschoold te worden, en te oefenen en ervaren wat bibliodrama met mensen – en dus ook met jou – kan doen.
In september/oktober 2022 start de volgende cursus, wees er op tijd bij als je belangstelling hebt. De maximale groepsgrootte is 12 personen.

Wil je meer weten dan je op de website kunt vinden? Of wil je alvast een intakegesprek om te kijken of de opleiding iets voor je is?
Stuur dan een bericht naar info@centrumvoorbibliodrama.nl

Opleiding volgen?

Of wil je meer weten over de mogelijkheden. Neem contact op.

Gegevens

Coördinatie en informatie:
Yolanda van der Stelt
info@centrumvoorbibliodrama.nl
06 457 347 16

Postadres:
Centrum voor Bibliodrama
Oude Arnhemseweg 315
3705 BG Zeist

Bankrekening:
NL85 TRIO 0197 9283 66