Wat kost de opleiding?

Wat krijgt u hiervoor?

Tweejarige opleiding

In het eerste jaar van de opleiding richten de deelnemers zich op de basisvaardigheden van het ontwerpen, uitvoeren en begeleiden van bibliodrama. Dit proces loopt in het tweede jaar door en stelt de deelnemers in de gelegenheid hun kennis, kunde en vaardigheden te verdiepen al naar gelang de context en de doelgroep waar-binnen zij bibliodrama willen geven.

Vakdocenten

Dr. Bas van den Berg, muzisch theoloog, docent en trainer spel, bibliodrama en verhalen vertellen
Cocky Fortuin-van der Spek MA, docente bibliodrama en verhalen vertellen
Prof. dr. Annette Merz, theoloog, hoogleraar Nieuwe Testament en docente bibliodrama
Drs. Joep Roding, theoloog, geestelijk verzorger en docent bibliodrama

Literatuurstudie

Het dialogische en spelmatige leerproces gedurende de tweejarige opleiding wordt gevoed en verdiept door persoonlijke literatuurstudies, door minicolleges over voor bibliodrama relevante onderwerpen als ‘leren’, ‘ervaren’, ‘verhalen’, ‘spelen’, ‘levenswijsheid’ of ‘duiden en verstaan’ en ‘lectio divina’.

Overnachtingen

De opleiding wordt gegeven in het Dominicanen klooster te Huissen. Zie meer info op de website: www.centrumvoorbibliodrama.nl; Deelnemers kunnen kiezen voor een eenpersoons- of een twee-persoonskamer. De prijzen zijn berekend op eenpersoonskamers. Dieetwensen graag van te voren aangeven.

Permanente Educatie

De opleiding maakt deel uit van de Permanente Educatie van de PKN. SBU: 182; ECTS: 6.

In het eerste jaar is de totale studiebelasting 110 uur.
In het tweede jaar is de totalestudiebelasting 72 uur.

Accreditatie

Het Kwaliteitsregister van de SKGV heeft besloten dat de Opleiding tot professioneel begeleider van bibliodrama (ID nummer 339914) is geaccrediteerd. Er worden driemaal 10 punten aan toegekend in de drie hoofdcategorieën: Persoon en Werk, Spiritualiteit en Bevoegdheid, en Vakbekwaamheid. Daarnaast wordt de opleiding op de website van het SKGV geplaatst als ‘bijzonder traject’ omdat deze opleiding wordt beschouwd als een waardevolle aanvulling en opleiding voor geestelijk verzorgers.

Subsidie

Voor een tegemoetkoming in de studiekosten is beperkt subsidie te verkrijgen.
Protestantse deelnemers kunnen onder voorwaarden een beroep doen op de Stichting Aanpakken (zie: www.stichtingaanpakken.nl). Wanneer de opleidingskosten een groot obstakel vormen, neem dan even contact met ons op.

Data opleiding 2022-2024 bekend

Aanmelden voor de opleiding 2022/2024.

Ondanks alles wat er door de corona pandemie niet mogelijk was, is er achter de schermen hard gewerkt door de docenten bij het ‘Centrum voor Bibliodrama’. Met veel enthousiasme is het programma opgezet en zijn de data gekozen voor al weer de 5e opleiding tot ‘professioneel begeleider bibliodrama’.

Vrijdag en zaterdag 30 sept/1 okt 2022
Vrijdag en zaterdag 2/3 december 2022
Vrijdag en zaterdag 27/28 jan 2023
Vrijdag en zaterdag 24/25 maart 2023
Vrijdag en zaterdag 2/3 juni 2023
Vrijdag en zaterdag 6/7 oktober 2023
Vrijdag 1 december 2023
Vrijdag 2 februari 2024
Vrijdag 19 april 2024

Heb je zin om mee te doen? Aanmelden kan vanaf nu!
Het lijkt misschien nog ver weg maar de ervaring leert dat de opleiding vrij snel vult omdat er met een relatief kleine groep gewerkt wordt; maximaal 12 personen.

Lijkt het je leuk, mooi of waardevol om mee te doen, zie je nieuwe kansen voor ontmoeting en verdieping na corona? Klik dan even hier om naar de toelatingsvoorwaarden te kijken en meld je aan.

Wil je meer weten dan je op de website kunt vinden? Of wil je alvast een intakegesprek om te kijken of de opleiding iets voor je is?
Stuur dan een bericht naar info@centrumvoorbibliodrama.nl

Opleiding volgen?

Of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op.

Gegevens

Coördinatie en informatie:
Annemarie Roding
info@centrumvoorbibliodrama.nl

Postadres:
Centrum voor Bibliodrama
Oude Arnhemseweg 315
3705 BG Zeist

Bankrekening:
NL85 TRIO 0197 9283 66