Wat kost de opleiding?

Wat krijgt u hiervoor?

Tweejarige opleiding

In het eerste jaar van de opleiding richten de deelnemers zich op de basisvaardigheden van het ontwerpen, uitvoeren en begeleiden van bibliodrama. Dit proces loopt in het tweede jaar door en stelt de deelnemers in de gelegenheid hun kennis, kunde en vaardigheden te verdiepen al naar gelang de context en de doelgroep waar-binnen zij bibliodrama willen geven.

Vakdocenten

Drs. Clara Angenent, theologe en docente bibliodrama
Dr. Bas van den Berg, muzisch theoloog, docent en trainer spel, bibliodrama en verhalen vertellen
Cocky Fortuin-van der Spek MA, docente bibliodrama en verhalen vertellen
Drs. Andries Govaart, docent en trainer bibliodrama, liturgie en geestelijke begeleiding

Literatuurstudie

Het dialogische en spelmatige leerproces gedurende de tweejarige opleiding wordt gevoed en verdiept door persoonlijke literatuurstudie, door minicolleges over voor bibliodrama relevante onderwerpen als ‘leren’, ‘ervaren’, ‘verhalen’, ‘spelen’, ‘lectio divina’, ‘levenswijsheid’ of ‘duiden en verstaan’.

Overnachtingen

De opleiding wordt gegeven in het Dominicanen klooster te Huissen. Zie meer info op de website: www.centrumvoorbibliodrama.nl; Deelnemers kunnen kiezen voor een eenpersoons- of een twee-persoonskamer. De prijzen zijn berekend op eenpersoonskamers. Dieetwensen graag van te voren aangeven.

Accreditatie

Het Kwaliteitsregister van de SKGV heeft besloten dat de Opleiding tot professioneel begeleider van bibliodrama (ID nummer 339914) is geaccrediteerd. Er worden driemaal 10 punten aan toegekend in de drie hoofdcategorieën: Persoon en Werk, Spiritualiteit en Bevoegdheid, en Vakbekwaamheid. Daarnaast wordt de opleiding op de website van het SKGV geplaatst als ‘bijzonder traject’ omdat deze opleiding wordt beschouwd als een waardevolle aanvulling en opleiding voor geestelijk verzorgers.

Permanente Educatie

De opleiding maakt deel uit van de Permanente Educatie van de PKN. SBU: 182; ECTS: 6.

In het eerste jaar is de totale studiebelasting 110 uur.
In het tweede jaar is de totalestudiebelasting 72 uur.

Startdatum nieuwe opleiding Begeleiding Bibliodrama - oktober 2020

Krijg je door verhalen van anderen of door informatie van deze website zin om de opleiding te volgen? In oktober 2020 start de volgende cursus, mocht je daarvoor belangstelling hebben, stuur dan een bericht naar info@centrumvoorbibliodrama.nl

Data: 2020: 9 en 10 oktober, 27 en 28 november | 2021: 5 en 6 februari, 26 en 27 maart, 28 en 29 mei, 1 en 2 oktober, 10 december | 2022: 4 februari en 22 april

Opleiding volgen?

Of wil je meer weten over de mogelijkheden. Neem contact op.

Gegevens

Coördinatie en informatie:
Marian van Giezen
info@centrumvoorbibliodrama.nl
06-18419992

Postadres:
Centrum voor Bibliodrama
Oude Arnhemseweg 315
3705 BG Zeist

Bankrekening:
NL85 TRIO 0197 9283 66