Over ons

Met hart en ziel bijbelverhalen beleven

Ons belangrijkste doel is nieuwe begeleiders op te leiden, zodat de opgebouwde ervaring, kennis en kunde van bibliodrama wordt overgedragen aan nieuwe generaties. Deelnemers leren hun levensverhaal en schriftverhaal op een creatieve en existentiële wijze met elkaar te verbinden.

Oprichting

Het Centrum voor Bibliodrama is opgericht 7 februari 2014 in Doorn

Het Centrum beoogt professionele begeleiders van bibliodramagroepen op te leiden in de lijn van de scholen Andriessen/Derksen/Nolet en de 7evendeHemel. In het cursusaanbod worden kennis en kunde uit beide bibliodramascholen gebundeld en verder uitgebouwd.

De oprichters van stichting Centrum voor Bibliodrama

De stichters waren Henri Veldhuis († 2018), Corja Menken-Bekius, Andries Govaart en Trudy Struijs. Zij bouwden voort op het werk van Herman Andriessen, Bas van den Berg, Nico Derksen, Cilia Hogerzeil en Maria Nolet.

Het bestuur

Het bestuur van de stichting Centrum voor Bibliodrama is als volgt samengesteld:

Trudy Struijs

Voorzitter

Bernard Baakman

Penningmeester

Start nieuwe opleiding Professioneel begeleider Bibliodrama

  • Krijg je door verhalen van anderen of door informatie en foto’s van deze website zin om de opleiding te volgen?
  • Zoek je een laagdrempelige manier om mentaal én fysiek met Bijbelverhalen aan de gang te gaan en waarbij ook een eenvoudig gebaar al een verhaal kan zijn??
  • Of ben je aan het kijken hoe je op een ontspannen en soms speelse manier, mensen kunt samenbrengen om te verdiepen en de verbinding te leggen met de Bijbelverhalen en het dagelijks leven? In een groep van alle leeftijden of juist met focus op een bepaalde leeftijdsgroep.
  • Vind je het waardevol en mooi om levensverhalen van mensen te koppelen aan Bijbelverhalen en de diversiteit van ideeën en meningen en ervaringen samen te brengen zonder oordeel.

Dan ben je hier op je juiste plek om praktisch en theoretisch geschoold te worden, en te oefenen en ervaren wat bibliodrama met mensen – en dus ook met jou – kan doen.
In september/oktober 2022 start de volgende cursus, wees er op tijd bij als je belangstelling hebt. De maximale groepsgrootte is 12 personen.

Wil je meer weten dan je op de website kunt vinden? Of wil je alvast een intakegesprek om te kijken of de opleiding iets voor je is?
Stuur dan een bericht naar info@centrumvoorbibliodrama.nl

Opleiding volgen?

Of wil je meer weten over de mogelijkheden. Neem contact op.

Gegevens

Coördinatie en informatie:
Yolanda van der Stelt
info@centrumvoorbibliodrama.nl
06 457 347 16

Postadres:
Centrum voor Bibliodrama
Oude Arnhemseweg 315
3705 BG Zeist

Bankrekening:
NL85 TRIO 0197 9283 66